Pravljica »Kačalinka Čalapinka išče prijatelja«

24,90

32-stranska otroška slikanica o sladkosnedi kači Kačalinki Čalapinki, ki išče prijatelje.

Poleg pravljice prejmete knjižico, ki vas vodi pri izvajanju pravljične joge. Dobro poglejte v skrivni žepek na koncu pravljice, morda se tam poleg knjižice skriva še kakšno presenečenje! 😉

Tukaj lahko prelistate nekaj prvih strani pravljice, tukaj pa si oglejte nekaj strani knjižice z asanami.

ISBN: 9789610706526

Trda vezava, 21,5 x 26,5 cm, 32 strani.

Varne metode plačil

Kaj več lahko podariš otroku kot čas v družbi lepe pravljice? Stalno vstopnico v vajin svet pravljične joge! Prijazna kačica, ki obožuje palačinke, vaju vabi, da jo pospremita po njeni poti iskanja prijateljstva, ki je polna spoznanj, miganja in smeha!

Zgodba jogijske pravljice Kačalinka Čalapinka išče prijatelja govori o sprejemanju drugačnosti, predvsem pa o sprejemanju samega sebe – z vsemi svojimi specifikami. Poleg tople, duhovito napisane zgodbe knjigo polnijo čudovite ilustracije kranjske ilustratorke Tamare Šenk, ki hkrati ponazarjajo, na kakšen način otroci lahko posnemajo živali, ki se pojavljajo v zgodbi, in s tem izvajajo pravljično jogo.

Za izvajanje pravljične joge ob branju pravljice ne potrebujete jogijskega predznanja. H knjigi je priložena dodatna knjižica, kjer so vse asane in ogrevalne vaje bolj natančno obrazložene. V njej si lahko preberemo, kakšen je namen izvajanja posamezne asane, kako jo pravilno izvajati in na kaj je potrebno pri tem paziti, dodana pa je tudi kakšna jogijska zanimivost.

 

TELESNE KORISTI:
Preko pravljičnih asan otrok spoznava zmožnosti svojega telesa, razvija svoje koordinacijske in motorične spretnosti, izboljšuje pa se tudi njegova telesna drža. Začenja se zavedati svojega diha, ob redni praksi globokega, počasnega dihanja pa povečuje svojo pljučno kapaciteto in počasi spoznava povezavo med globokih umirjenim dihom in telesno ter umsko sprostitvijo.

ČUSTVENO-OSEBNOSTNI RAZVOJ:
Ob aktivnem poslušanju jogijske pravljice otrok spoznava različna čustvena stanja. Sočasno poslušanje in gibanje z redno prakso pripomoreta h krepitvi njegove zmožnosti za daljše ohranjanje koncentracije. S tem, ko otroku pustimo, da zgodbo občasno zapelje v svojo smer, spodbujamo njegovo domišljijo, ustvarjalnost in igrivost, kar pripomore tudi k pozitivni samopodobi.

KREPITEV ODNOSA:
Knjiga naj vama predstavlja stalno vstopnico v vajin svet pravljične joge, v kateri je veliko priložnosti za pogovor, dotik in smeh. Praksa od obeh zahteva popolno prisotnost, kar pripomore h kakovostnemu, čuječemu preživljanju skupnega časa, ki združuje prednosti skupnega branja, pogovora, gibanja in zabave.

 

Tukaj si lahko prebereš začetek zgodbe.

Košarica
Pravljica Kačalinka Čalapinka in priročnik z asanamiPravljica »Kačalinka Čalapinka išče prijatelja«
24,90
Scroll to Top